Default tekst.
Kopieër link Open printversie Stuur Whatsapp bericht Voeg toe aan nieuwe training
Voeg deze oefening toe aan een training. Toevoegen aan nieuwe training
Door een oefening aan je favorieten toe te voegen kan je deze oefening later eenvoudig terugvinden. Hiervoor moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken
Default tekst.
logoInloggen
Header image
Schieten in partijvorm Uiteindelijk draait het om de doelpunten die in wedstrijden gescoord worden. Deze categorie bevat partijvormen waarin veel geschoten wordt, om optimaal te kunnen oefenen voor de schoten in wedstrijden.

Doelgroep Deze oefeningen kan je doen zodra de basis van zowel schieten als gooien en vangen aanwezig is.
Opstelling Schieten in partijvorm #1
Doel In een overtal situatie oefenen op het snel overspelen en het zoeken van de goeie kansen. Omschrijving Twee aanvallers en 1 verdediger bij 1 paal. De aanvallers krijgen 1 minuut de tijd om zoveel mogelijk doelpunten te maken.

Wat je hier onder andere mee kan oefenen is het snel overspelen naar elkaar, want er staan minder tegenstanders in de weg die dit moeilijk kunnen maken.
Ook is het belangrijk om de juiste kansen te zoeken. Er staat altijd iemand vrij, probeert het zo uit te spelen dat er een geschikt schot komt. Denk aan de afstand waarvan geschoten wordt en de verdedigende druk die erop ligt. VariatiesWordt er te weinig bewogen door de aanvallers (waardoor het niet meer op een partijvorm lijkt) dan kan je de opdracht geven dat een speler na een schot of pass naar de andere kant van de korf moet rennen, eventueel in combinatie met 3x moeten overgooien voor er geschoten mag worden. Opstelling
Opstelling Schieten in partijvorm #2
Doel Bij het schieten in een wedstrijd is er altijd een tegenstander die dat probeert te voorkomen, dus het is belangrijk op trainingen ook veel te schieten in een vergelijkbare situatie.
Deze oefening is een aangepast wedstrijdje om aanvallers extra veel tot schot te laten komen, zonder de verdedigende druk te verliezen. Omschrijving Er is een vak met twee palen, drie aanvallers en twee verdedigers.
De aanvallers krijgen 30 seconden om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Scoren is 3 punten, de korf raken is 1 punt. Onderschept een verdediger de bal dan gaat deze weer terug naar de aanvallende partij.
Na de 30 seconden gaan er 2 andere spelers verdedigen. VariatiesHetzelfde idee kan ook met 2 aanvallers, 1 verdediger en 1 korf. Eventueel kan je er dan als opdracht bij geven dat een aanvaller na het passen/schieten naar de andere kant van de korf moeten. Zo voorkom je dat beide aanvallers stil staan en enkel de verdediger heen en weer rent. Opstelling
Opstelling Kansen creëren en nemen
Doel Met deze oefening motiveer je spelers om te willen schieten. Enkel de bal kunnen vangen en doorspelen is niet genoeg, je wil zo vrijlopen dat je bij het ontvangen van de bal ook kunt schieten. Omschrijving Speel 2 tegen 2 of 3 tegen 3 op 1 korf. Bij een onderschepping wordt er gelijk van functie gewisseld en mag er ook gelijk geschoten worden.

Iedere aanvaller krijgt de opdracht om minstens 1 van de 3 keer dat hij de bal krijgt te schieten. Als startpunt houd iedere speler dit zelf bij en hangen er geen consequenties of beloningen aan het wel/niet lukken daarvan. Afhankelijk van hoe de oefening gaat en welk effect het op de spelers heeft kan je dat toevoegen. EenvoudigerSta verdedigd schieten toe. Een schot telt nu enkel niet als de bal geblokt wordt. UitdagenderVerander de opdracht in 1 van de 2 keer moeten schieten. Opstelling