Default tekst.
Kopieër link Open printversie Stuur Whatsapp bericht Voeg toe aan nieuwe training
Voeg deze oefening toe aan een training. Toevoegen aan nieuwe training
Door een oefening aan je favorieten toe te voegen kan je deze oefening later eenvoudig terugvinden. Hiervoor moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken
Default tekst.
logoInloggen
Header image
Schieten: Techniek De oefeningen in deze categorie richten zich specifiek op schot techniek, waarbij deze sturing voorkomt uit de oefening zelf. Je bent dus niet (hoofdzakelijk) als trainer aan het coachen, maar de oefening zorgt er zelf voor dat er geoefend wordt op het bijbehorende doel.
Doelgroep Deze oefeningen zijn bedoeld voor beginnende korfballers die het schot aan het leren zijn.
Opstelling De bal nawijzen
Doel Doel van deze oefening is spelers leren met gestrekte armen de bal na te wijzen. Omschrijving Er staat een speler voor de paal met de bal (rood) en een speler onder de korf (blauw).

De rode speler schiet.
De blauwe speler geeft zodra er geschoten is eerst de rode speler een high-five en rent daarna terug naar de korf om te schieten. Lukt dit na maximaal 2 stuiters, dan mag deze speler ook nog 1 keer schieten.

Het doel van de high-five is het stimuleren van de rode speler om de armen omhoog te houden na het schot, zodat de blauwe speler er gelijk een high-five op kan geven. Dit kan je extra benadrukken door te benoemen dat het handig uitkomt dat de rode speler met het schieten zijn armen toch al omhoog doet en ze daar dus gelijk kan houden. Ook kan er eventueel extra sturing gegeven worden door aan te geven dat de high-five boven het hoofd van de schutter moet zijn. VariatiesMaak er een wedstrijdje van tussen de verschillende palen, waarbij de doelpunten van de twee spelers per paal samen tellen. Zo motiveer je spelers om de oefening zo snel/efficiënt mogelijk te doen (en dat is door de armen van de schutter gelijk gestrekt te houden). Opstelling
Opstelling Hoog genoeg schieten
Doel Het doel van deze oefening is om spelers te leren de bal hoog genoeg de lucht in te schieten. Dit draait vooral om het voorkomen van schoten die tegen de voorkant van de korf aankomen en in de baan naar de korf nooit hoog genoeg geweest zijn om een doelpunt te kunnen worden.

Dit is een impliciete manier om te benadrukken dat de bal bovenop de korf terecht moet komen. Omschrijving Zet voor de paal nog een tweede paal neer, zonder korf. Deze paal is dusdanig gepositioneerd dat de voorkant van de korf erdoor afgeschermd wordt.

Laat spelers vervolgens schieten en geef de opdracht dat de bal niet tegen de paal zonder korf aan mag komen. Opstelling
Opstelling Landen op dezelfde plek
Doel Doel van deze oefening is spelers leren om na het springen bij schieten weer op dezelfde plek te landen.

Dit is een impliciete manier om aan te geven dat spelers niet naar voren mogen springen. Omschrijving Voor de korf liggen twee matten. De opdracht voor de speler is om van tussen de matten te schieten, waarbij de mat niet geraakt mag worden.

Iets vergelijkbaars kan bereikt worden door te schieten vanuit een hoepel, met de opdracht dat de hoepel (en alles erbuiten) niet geraakt mag worden. Opstelling