Default tekst.
Kopieƫr link Open printversie Stuur Whatsapp bericht Voeg toe aan nieuwe training
Voeg deze oefening toe aan een training. Toevoegen aan nieuwe training
Door een oefening aan je favorieten toe te voegen kan je deze oefening later eenvoudig terugvinden. Hiervoor moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken
Default tekst.
logoInloggen
Header image
Recent toegevoegde oefeningen Op deze pagina vind je alle oefeningen die in de afgelopen 6 weken aan de website toegevoegd zijn.
Opstelling Zigzag sprint
Doel Deze oefening combineert het trainen van de bewegelijkheid via zigzaggen en van richting wisselen met 2 sprintjes en een duel. Omschrijving Er zijn twee rijtjes met spelers (geel en wit), waarvan steeds de voorste twee het duel met elkaar aan gaan. In het midden staat een trainer (rood), met uitgestoken armen en in iedere hand een hangend lintje.

De twee voorste spelers voeren de volgende acties uit:
1) Zigzaggen om de dopjes naar het midden.
2) Sprinten naar de trainer.
3) Het lintje uit de handen van de trainer pakken.
4) Terug sprinten naar de pion (gele stip) en daar het lintje omheen leggen.

De speler die als eerste zijn lintje om de pion legt wint. VariatiesIn de exacte beweging kan gevarieerd worden, bijvoorbeeld zijwaarts door zigzaggen en achteruit naar de lintjes. Opstelling
Opstelling Actief schieten #3
Doel Dit is een actieve schot oefening waarbij spelers door de opzet continue aangespoord worden om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Net als in een competitiewedstrijd is ieder schot belangrijk. Omschrijving Er staan twee spelers bij een paal (schutter en rebounder) en minstens 3 palen in een rondje.

De spelers krijgen een korte opdracht, zoals het scoren van 1 of 2 doelpunten. Is dat gelukt dan roept de speler 'Ja!', waarna alle spelers van paal doordraaien.
Bij de volgende paal begint de opdracht gelijk opnieuw, waardoor je een voordeel hebt als je zo snel mogelijk naar de volgende paal rent.

Per 'ronde' wint er 1 speler (de eerste speler die scoort), wie als eerste 5x een ronde wint, wint het hele spel. VariatiesDeze oefening is goed te combineren met het schieten van tussen de matten. Opstelling
Opstelling Actief schieten #2
Doel Dit is een schot oefening waarbij er iets is wat spelers continue in de gaten moeten houden (welke dopjes beschikbaar zijn), om vervolgens zo snel mogelijk een doelpunt te scoren. Net als in een competitiewedstrijd is ieder schot belangrijk. Omschrijving Tweetal met een bal bij een paal. Er zijn minimaal 2 tweetallen nodig, meer kan ook (vier in de afbeelding).
Om iedere paal liggen 3 dopjes van drie verschillende kleuren. Het is belangrijk dat dit bij iedere paal dezelfde kleuren zijn.

In het midden staat een trainer, met een stapel dopjes. Er worden steeds enkele dopjes op de grond gelegd.
Spelers verzamelen deze dopjes door te scoren van het dopje bij de korf dat dezelfde kleur heeft. Voorbeeld: Wordt er een doelpunt gescoord vanaf een rood dopje, dan mag er in het midden een rood dopje gepakt worden. De trainer vult deze voorraad steeds aan.

De kern van deze oefening is dat het aanbod in het midden steeds veranderd. Als eerste liggen er misschien tweede rode en een blauw dopje, daarna enkel 2 gele dopjes. Zodoende zullen spelers goed moeten kijken welke kleur(en) er beschikbaar zijn, om daar snel een doelpunt te scoren voor een ander groepje dit doet. Opstelling
Opstelling Actief schieten #1
Doel Dit is een actieve schot oefening waarbij spelers door de opzet continue aangespoord worden om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Net als in een competitiewedstrijd is ieder schot belangrijk. Omschrijving Twee tweetallen strijden tegen elkaar om zo veel mogelijk dopjes te verzamelen. Het verkrijgen van een dopje gaat steeds in twee stappen, eerst komt het dopje in de eigen hoepel en daarna kan het veilig gespeeld worden bij de korf.

De schutter schiet om beurten van de twee dopjes bij de korf. Wissel om de vier schoten van functie. Als een speler een doelpunt scoort, dan:

- Als beide hoepels leeg zijn wordt er een dopje van de stapel gepakt. Leg deze in de eigen hoepel.
- Als er een dopje in de hoepel van het andere tweetal ligt, pak dan dit dopje en leg deze in je eigen hoepel.
- Als er een dopje in de eigen hoepel ligt, dan leg je deze bij de paal (veilig, kan niet meer afgepakt worden).

Dit komt er concreet op neer dat een tweetal twee doelpunten achter elkaar moet scoren, zonder dat het andere tweetal tussendoor een doelpunt scoort. Opstelling
Opstelling Recht ver weg gooien
Doel Het doel van deze oefening is dat spelers oefenen om zo goed mogelijk te mikken met gooien over een wat grotere afstand. In staat zijn om de bal zo recht mogelijk op een doel af te gooien. Omschrijving Een speler staat in een hoepel, met een bal, op afstand van een muur.

De opdracht is om de bal tegen de muur te gooien en weer te pakken. De bal mag stuiteren onderweg, maar de speler moet bij het pakken van de bal wel minimaal 1 voet in de hoepel laten staan. De bal zal dus dusdanig recht tegen de muur gegooid moeten worden, zodat de bal ook recht genoeg weer terug komt om vanuit de hoepel te kunnen pakken. VariatiesDezelfde opzet is ook mogelijk met twee spelers tegenover elkaar, met een grote afstand ertussen. Beide spelers staan in een hoepel en hebben samen 1 bal.
De opdracht is om de bal naar de ander te gooien. De bal mag stuiteren onderweg, maar moet vanuit de hoepel gepakt kunnen worden. Opstelling