Default tekst.
Kopieër link Open printversie Stuur Whatsapp bericht Voeg toe aan nieuwe training
Voeg deze oefening toe aan een training. Toevoegen aan nieuwe training
Door een oefening aan je favorieten toe te voegen kan je deze oefening later eenvoudig terugvinden. Hiervoor moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken
Default tekst.
logoInloggen
Header image
Doorloopbal: Algemeen Deze categorie bevat algemene doorloopbaloefeningen. De oefeningen richten zich bijvoorbeeld op de assist, het scoren van die ene kans of richten zich op snelheid / verdedigende druk.

Doelgroep Het is belangrijk om de oefeningen uit deze categorie pas te doen nadat spelers de beweging van de doorloopbal onder de knie hebben. Is deze beweging nog lastig, blijf dan bij oefeningen uit niveau 1.
Opstelling Scoren = 1 doorloopbal
Doel Bij deze oefeningen nemen spelers af en toe 1 doorloopbal, waarmee een punt verdiend kan worden. Door de opzet creëer je bij deze doorloopbal het "deze moet erin" gevoel. Omschrijving Tweetallen bij een paal, 1 speler onder de paal met de bal en 1 speler op schotafstand van de paal.

De speler voor de paal krijgt achter elkaar de bal en schiet. Wordt er een schot gescoord, dan mag de speler 1 doorloopbal nemen. Is dit een doelpunt, dan is er 1 punt verdiend.
Na de doorloopbal altijd weer verder met schieten, ongeacht of de doorloopbal raak of mis was.

Speel tot 2 of 3 punten en wissel daarna door. Opstelling
Opstelling Doorloopballen competitie
Doel Gezamenlijke doorloopbal oefening met groepsdruk om te scoren, waarbij de lat steeds hoger komt te liggen. Omschrijving Alle gele spelers nemen tegelijk een doorloopbal. De spelers die de opdracht succesvol doen gaan weer terug naar het midden voor de volgende ronde, de spelers die dat niet doen blijven onder de korf staan en wachten daar. De overgebleven spelers nemen wederom tegelijk een doorloopbal, zo ga je door tot er 1 winnaar is.

De opdrachten kunnen zijn:
1) De doorloop moet een doelpunt zijn, of de bal moet in ieder geval bovenop de rand komen.
2) De doorloopbal moet een doelpunt zijn.
3) De doorloopbal moet een doelpunt zijn, zonder de bovenkant van de mand te raken. VariatiesIn plaats van door te gaan tot er 1 winnaar is, kan er ook na een aantal rondes aangegeven worden dan dit de finale ronde is en alle daarna nog overgebleven spelers winnen. Hiermee kan je voorkomen dat het te lang duurt tot er weer gewisseld is. Opstelling
Opstelling 1 tegen 2 op 3 palen
Doel Met deze oefening oefent de aanvallende speler het nemen van doorloopballen met verdediger. De drie palen zorgen voor veel mogelijkheden, waardoor er in een korte tijd veel geoefend wordt.

Ook kan deze oefening gebruikt worden om ten opzichte van de verdediger af te snijden. Leer de aanvaller om niet recht op de paal af te lopen, maar om te proberen tussen de paal en eigen verdediger in te komen. Omschrijving Er zijn drie aangevers, twee verdedigers en 1 aanvaller.

De aanvaller krijgt 30 seconden de tijd om zo veel mogelijk doelpunten te scoren uit een doorloopbal, waarna er gewisseld wordt van functie. Het is aan te raden zowel de aanvaller als verdediger te laten wisselen met een aangever, zodat de rustmomenten verdeeld worden. EenvoudigerSpeel met 1 verdediger in plaats van 2. Opstelling